Україна передала Німеччині список зброї, яку хотіла б отримати

Читать на русском
Посольство України направило офіційний лист уряду Німеччини, в якому просить надати Києву оборонне озброєння.
Укрінформ

Посольство України направило офіційний лист уряду Німеччини, в якому просить надати Києву оборонне озброєння.

Про це повідомляє Süddeutsche Zeitung.

Відомо, що в документі детально перераховано оборонне озброєння, яке Україна розраховує отримати від Німеччини. У ньому згадані зенітно-ракетні комплекси середньої дальності, портативні зенітно-ракетні комплекси, протидронні гармати, мікрохвильові системи ураження, електронні системи позиціонування, прилади нічного бачення, камери спостереження та боєприпаси тощо.

«Тепер в уряду є список бажань, який починається словами «Боєприпаси протиповітряної і протиракетної оборони «і закінчується «боєприпаси для кулеметів (калібр 23 мм, 30 мм)», – йдеться в повідомленні.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

Однак німецьке видання Welt стверджує, що Київ хоче зброю, якої немає у Берліна. Джерело видання стверджує, що навіть із засобами індивідуального захисту можливості обмежені. Відомо, що Україна попросила у Міноборони захисні жилети та каски.

«Жилетів бракує, захисних шоломів змогли, після інвентаризації, запропонувати 5 тисяч. Федеральний уряд, як відомо, постійно відхиляє ідею постачання зброї Україні», – додають у виданні.

Нагадаємо, Німеччина продовжує всіма можливими шляхами блокувати військову допомогу Україні від країн НАТО. Цього разу Берлін категорично заборонив Естонії передавати Україні 122-міліметрові гаубиці Д-30, випущені в Німецькій Демократичній Республіці (НДР), і придбані в 90-х роках естонцями.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: