Франція, Польща та Німеччина обговорять ситуацію навколо України на зустрічі в Берліні

Читать на русском
Планується, що центральним питанням зустрічі стане безпека в Центральній і Східній Європі, в першу чергу - питання України
Ілюстративне фотоotak.news

Президент Польщі Анджей Дуда, президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Олаф Шольц проведуть зустріч у Берліні у форматі Веймарського трикутника, щоб обговорити напружену ситуацію, яка склалася навколо України.

Про це заявив глава польського президентського кабінету Павло Шрот, повідомляє польське агентство RMF24.

Шрот розповів, що зустріч планується у вівторок, 8 лютого, імовірно вона пройде вдень, або ввечері. Планується, що центральним питанням зустрічі стане безпека в Центральній і Східній Європі.

На зло Кремлю: головні підсумки візиту президента Туреччини до КиєваДокументи, які підписали Україна та Туреччина, можуть сильно не сподобатися Кремлю, детальніше читайте у матеріалі.

Глава Бюро міжнародної політики президента Польщі Якуб Кумоч, додає видання, прямо повідомив, що темою переговорів стане Україна.

«І Франція, і Німеччина, і Польща роблять різного роду дії... Кожна з цих країн має свої контакти, і лідерам трьох великих європейських держав варто обмінятися цими контактами. Думаю, це також буде можливість для президента Дуди відзвітувати про свої переговори в Пекіні» - сказав він.

Нагадаємо, 8 лютого з візитом в Україну має намір прибути президент Франції Емманюель Макрон. А 14 лютого Київ має намір відвідати канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: