Держдеп запровадив візові санкції проти Білорусі

Читать на русском
Держдепартамент США ввів візові санкції проти громадян Білорусі, які за кордоном здійснювали діяльність, спрямовану проти співгромадян-дисидентів.
Reuters

Держдепартамент США ввів візові рестрикції проти громадян Білорусі, які за кордоном здійснювали діяльність, спрямовану проти співгромадян-дисидентів.

«Заходи спрямовані проти низки громадян Білорусі за їх причетність до серйозної діяльності, спрямованої проти дисидентів, яка здійснювалася поза національною юрисдикцією», - йдеться в заяві глави Держдепу Ентоні Блінкена.

У Держдепі нагадали про спробу насильно повернути до Мінська білоруську олімпійську спортсменку Христину Тімановську під час літніх Олімпійських ігор у Токіо торік.

«Ми солідарні з пані Тімановською і всіма іншими, хто зіткнувся зі спробами режиму змусити замовкнути незгодних», - зазначили у відомстві і закликали Олександра Лукашенка припинити репресії.

Імена осіб, які потрапили в «чорний» список США, не називають.

Нагадаємо, в ЄС затвердили пакет санкцій проти Білорусі у зв’язку з міграційною кризою.

ЄС звинувачує Білорусь у тому, що вона спонукає мігрантів приїжджати на свою територію, а потім підштовхує тисячі з них перетнути кордон до Польщі та інших сусідніх держав Євросоюзу у відповідь на санкції, введені проти Мінська.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: