Білорусь звинуватила Україну в порушенні кордону безпілотником, у МЗС кажуть про провокацію

Читать на русском
У МЗС України відповіли на заяву МЗС Білорусі про запуск українського безпілотника на територію республіки.
Фото - МЗС.

У МЗС України відповіли на заяву МЗС Білорусі про запуск українського безпілотника на територію республіки.

«Чергова провокація влади у Білорусі. На зміну міфічним «тонам зброї» прийшли «безпілотники». Україна не використовувала БПЛА. Закликаємо Мінськ не підігравати дестабілізаційним діям Росії. Спокій на кордоні Білорусі та України на користь усього регіону», - написав у Twitter спікер Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Лукашенко звинуватив Україну у нарощуванні військ біля кордонів БілорусіЛукашенко звинуватив Україну у нарощуванні військ біля Білорусі. Як відомо, в Україні біля білоруських кордонів проводиться спецоперація Полісся через проблеми з мігрантами.

Раніше в МЗС Білорусі викликали посла України та заявили протест у зв'язку із запуском безпілотного літального апарату з України на територію Білорусі 24 січня 2022 року.

Білоруська сторона зажадала недопущення таких деструктивних дій надалі.

Нагадаємо, у 2021 році на початку грудня у Білорусі заявили, що український військовий вертоліт Мі-8 під час навчань нібито перетнув лінію кордону та залетів на територію Білорусі. Тоді у Держприкордонслужбі відповіли, що ці заяви не відповідають дійсності.

Також у 2021 році Олександр Лукашенко звинуватив Україну в нібито підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: