Стало відомо, які міжнародні компанії можуть постраждати від нападу РФ на Україну

Читать на русском
Вторгнення Росії в Україну може призвести до перебоїв у постачанні газу до Європи та вдарити по економіці та компаніях по всьому світу.
pk.nau.edu.ua

Вторгнення Росії в Україну може призвести до перебоїв у постачанні газу до Європи та вдарити по економіці та компаніях по всьому світу.

Які саме міжнародні компанії можуть постраждати від нападу Росії дізналися в Bloomberg.

Росія є основним постачальником енергоресурсів до Європи, і будь-які перебої з постачанням газу можуть торкнутися, у першу чергу, німецьких компаній, таких як Volkswagen AG, Siemens AG і BASF SE, а також фондових ринків Німеччини. Військове загострення може призвести до зростання цін на нафтопродукти, від цього постраждає виробник шин Pirelli & C. SpA.

«У компанії з управління активами Amundi припускають, що через конфлікт між Україною та Росією серйозно постраждають східноєвропейські ринки, особливо польські», – зазначають в агентстві.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

Також попереджають про ризики для німецької компанії з виробництва упаковки Verallia Deutschland, англійської компанії Eurasia Mining Plc та австрійської нафтосервісної компанії Petro Welt Technologies.

Крім цього, можуть постраждати азійські компанії, що активно займають торгівлею з Росією. Мова йде про Food Empire Holdings Ltd., Japan Petroleum Exploration Co, та CCL Products India Ltd. Крім цього проблеми можуть виникнути у швейцарської компанії Coca-Cola HBC AG.

А от серед російських банків найбільшому ризику може піддатися «Сбербанк». Тоді як на думку стратегів Morgan Stanley, від деескалації можуть виграти російський ритейлер «Магніт», цифровий банк TCS Group, а також ПАТ «Лукойл».

Нагадаємо, міністр економіки та віцеканцлер Німеччини Роберт Габек закликав Німеччину зменшити свою залежність від російського природного газу на тлі триваючої напруги довкола українських кордонів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: