У МВС прекрасно знали про існування відео, яке опублікували журналісти – Аваков

Читать на русском
В даному випадку перед видаленням відео з нього зняли копію, яка і потрапила потім в руки журналістів, після чого була викладена ними на загальний огляд
Арсен Аваковslovoidilo.ua

Відеозапис з нагрудної камери поліцейського щодо дорожньо-транспортної пригоди за участю народного депутата Трухіна, яку 1 лютого опублікували журналісти, в Міністерстві внутрішніх справ бачили та знали про її існування задовго до моменту публікації.

Про це заявив колишній міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в ефірі телеканалу «Україна 24».

У мережі обговорюють нове відео з місця ДТП із нардепом ТрухінимЯк у соцмережах відреагували на нове відео з місця ДТП із депутатом Трухіним. На відео зафіксовано, як нардеп пропонує хабаря поліцейському.

«Я не буду говорити, хто дав вказівку (не давати хід розслідуванню), тому що я цього не знаю. Але я вам скажу, що відповідь від МВС або від Нацполіції, не знаю від кого, у бік ДБР датована 28 вересня, а аварія трапилася 23 серпня, тобто через місяць і 5 днів. І в цій відповіді було написано: на жаль, дорогі друзі, дуже шкода, але відео не збереглося, тому що закінчився місячний термін, і воно загубилося. Чи було це відео у керівництва Міністерства? Переконаний, що так. Чи знало про це керівництво Міністерства? Переконаний, що так» - сказав ексміністр.

Аваков також пояснив, куди дівається відео з боді-камери патрульного після того, як співробітник поліції завершує зміну. В кінці робочого дня камера здається черговому. Її вставляють в спеціальний комп'ютер, де зберігаються всі відеозаписи. Патрульні не мають доступу до відео - вони тільки здають камери. Далі протягом 30 днів відео знаходиться на моніторингу - на той випадок, якщо воно знадобиться слідству.

Міністр додав, що в цьому випадку перед видаленням відео з нього зняли копію, яка і потрапила потім в руки журналістів, після чого була викладена ними на загальний огляд.

Нагадаємо, журналісти опублікували ексклюзивне відео з нагрудної камери співробітника патрульної поліції, першим прибулим на місце ДТП за участю Олександра Трухіна. Нардеп намагався дати хабар поліцейському і втекти з місця події.

Після оприлюднення відео Трухіна виключили з партії «Слуга народу».

Як відомо, Трухін 23 серпня 2021 року став винуватцем дорожньо-транспортної пригоди при в'їзді до Києва. Повідомляється також, що депутат перебував за кермом у стані алкогольного сп'яніння.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: