Нацгвардієць, який убив п'ятьох колег, змінив свідчення – Мосійчук

Читать на русском
Рябчук заявив, що свідчення у нього нібито вибивали - він давав їх, будучи під примусом і побоюючись погроз з боку слідства
Фото з місця подійСкриншот

Військовослужбовець Національної гвардії України Артем Рябчук, який вбив п'ятьох товаришів по службі у військовій частині НГУ 3021 в Дніпрі, змінив адвоката на приватного, після чого відразу ж відмовився від усіх раніше даних свідчень.

Про це заявив колишній народний депутат Ігор Мосійчук у своєму Telegram.

Навколо військової частини в Дніпрі, де стався розстріл, розгортається грандіозний скандал – ЗМІВійськовослужбовці частини, де стався розстріл військових, готові розповісти публічно про всі випадки злочинів, які відбувалися в підрозділі

Екснардеп опублікував у своєму каналі документ - фотографію власноруч написаної Рябчуком заяви.

«Сьогодні завдяки підтримці громадськості яка зібрала кошти до захисту дніпропетровського стрільця Артема Рябчука було долучено адвокатів з поза системи (тобто не безоплатного). Сьогодні ж Артем Рябчук відмовився від всіх показань, які були взяті з його слів під примусом та погрозами! Справа набуває гіперскандального обороту!- написав він.

Нагадаємо, у Дніпрі 27 січня на території заводу Південмаш солдат-строковик Артем Рябчук розстріляв своїх товаришів. Загинули 5 людей, ще п'ятьох поранених госпіталізували. стан двох постраждалих важкий.

Рябчук пізніше був затриманий. Він сам здався силовикам. У ДБР відкрили кримінальне провадження за статтею умисне вбивство, а також за статтею про службову недбалість керівництва Нацгвардії.

Суд обрав Рябчуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 27 березня 2022 року без можливості внесення застави.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: