СБУ затримала «мінера» Чорнобильської АЕС

Читать на русском
Співробітники Служби безпеки України сьогодні затримали жителя Київської області, який неодноразово анонімно «мінував» Чорнобильську АЕС.

Співробітники Служби безпеки України сьогодні затримали жителя Київської області, який неодноразово анонімно «мінував» Чорнобильську АЕС.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Відомо, що зловмисник в кінці липня відправив на e-mail АЕС листа, в якому стверджував, що підприємство заміновано і можливий вибух.

«Правоохоронці з'ясували, що саме ця особа раніше неодноразово повідомляла про мінування ЧАЕС та інших об'єктів критичної інфраструктури, які перебувають у Чорнобильській зоні відчуження і зоні обов'язкового відселення. Зазначені підприємства спеціалізуються на поводженні із радіоактивними відходами», - йдеться в повідомленні.

Підозрюваного затримали у нього вдома в місті Славутич Київської області.

Під час обшуку було вилучено 23 жорстких комп'ютерних диски, планшет, ноутбук, два мобільні телефони, які зловмисник ймовірно використовував у протиправних діях.

Вирішується питання щодо призначення експертиз і повідомлення фігуранту про підозру у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України.

Лжемінеру загрожує від двох до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, 28 липня надійшла інформація про замінування Чорнобильській атомній станції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: