САП просить конфіскувати майно судді, який виправдав екснардепа Пашинського

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура подала черговий цивільний позов про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави.
Максим Ковбель

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала черговий позов про цивільну конфіскацію. Цього разу прокурори просять стягнути в дохід держави майно судді одного з районних судів Київської області.

Про це повідомляє прес-служба САП.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел в органах правопорядку, позов подали стосовно судді Васильківського міського районного суду Київської області Максима Ковбеля.

«18 січня САП звернулась до Вищого антикорупційного суду з позовом про визнання необґрунтованими активів, які належать судді одного з районних судів Київської області, та їх стягнення в дохід держави», – інформує прокуратура.

За словами САП, вищевказаний суддя через третіх осіб фактично набув у власність квартиру у Києві площею 142 квадратних метри та автомобіль, загальна вартість яких сягає 6,7 млн грн. При цьому, в ході аналізу майнового стану та його доходів з'ясовано, що грошові кошти, використані для придбання цих активів, не могли бути набуті за рахунок законних доходів судді. Тому прокурор САП подав позов про стягнення з судді в дохід держави 5,7 млн грн.

Як відомо, 18 березня 2021 року суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області Ковбель виправдав колишнього народного депутата Сергія Пашинського. Прокуратура обвинувачувала політика у завдаванні тяжких тілесних ушкоджень В'ячеславу Хімікусу. Наразі цей вирок оскаржується в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, ВАКС конфіскував дохід нардепа Іллі Киви від жомової ями. Водночас антикорупційний суд відмовився стягувати квартиру іншого депутата Михайла Волинця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: