Суд зобов'язав здійснити привід свідка у справі судді Госпсуду Сумщини

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про здійснення примусового приводу свідка у справі.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро здійснити привід свідка у справі за обвинуваченням судді Господарського суду Сумської області Олександра Коваленка в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 21 грудня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Через неявку свідка до суду прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав клопотання про здійснення приводу. Судді його задовольнили.

«Клопотання прокурора Гарванка І.М. задовольнити. Здійснити привід свідка у судове засідання, яке відбудеться 11 січня 2022 року об 11:00. Виконання ухвали про здійснення приводу свідка доручити НАБУ. Контроль за виконанням приводу покласти на прокурорів САП, які входять до групи прокурорів у цьому кримінальному провадженні», – йдеться в рішенні.

Як встановлено детективами НАБУ, суддя вимагав від місцевого бізнесмена неправомірну вигоду в сумі 26,6 тисячі доларів за «вирішення» земельного спору в господарській справі.

Кримінальним кодексом України за скоєння вказаного особливо тяжкого корупційного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 8 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років, із конфіскацією майна.

Нагадаємо, в липні 2018 року НАБУ завершило розслідування справи про хабар судді Коваленку. Також детектив просив суд обмежити судді і адвокату ознайомлення зі справою. Пізніше САП направила до суду справу про хабар Коваленку. Восени 2019 року справу передали до ВАКС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: