Суд призначив підготовче засідання у справі про хабар судді з Херсонської області

Читать на русском
Обвинувачення в отриманні хабара суддею райсуду в Херсонській області передали до суду для розгляду по суті.
Олена Живцова

Підготовче засідання за обвинуваченням судді Каланчацького районного суду Херсонської області Олени Живцової в одержанні неправомірної вигоди відбудеться 21 листопада.

Про це йдеться на сторінці САП в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«16 липня прокурорами САП складено обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні, який 19 липня надійшов до Жовтневого районного суду Миколаївської області для розгляду по суті. Ухвалою Жовтневого райсуду Миколаївської області від 4 жовтня призначено підготовче судове засідання у згаданому кримінальному провадженні на 21 листопада», – підкреслили в прокуратурі.

Також у прокуратурі додали, що рішенням Вищої ради правосуддя від 30 жовтня Живцову відсторонили від здійснення правосуддя в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Як відомо, САП скерувала обвинувальний акт щодо судді Живцової до Жовтневого райсуду Миколаївської області. У суді вирішили направити його до Апеляційного суду Миколаївської області для визначення підсудності. Однак Апеляційний суд повернув обвинувальний акт назад до Жовтневого суду.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя не відсторонила підозрювану НАБУ суддю з Херсонської області. Раніше з Живцової зняли електронний браслет через «незручності».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: