У МВС підтвердили, що серед затриманих організаторів заворушень виявився експолковник поліції

Читать на русском
Монастирський нагадав, що в 2014 році Голубана звинувачували в державній зраді, але тоді ця історія нічим не закінчилася. Чому - не зрозуміло
Експолковник Юрій ГолубанЦензор.НЕТ

Одним із затриманих у справі про спробу організації масових заворушень в Україні дійсно є колишній полковник поліції Юрій Голубан.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«Так, дійсно, це людина, на прізвище Голубан, який був працівником правоохоронних органів і має дуже незрозумілу попередню історію. Зокрема, історію у 2014 році» - сказав міністр.

Він нагадав, що у 2014 році Голубана звинувачували в державній зраді, але тоді ця історія нічим не закінчилася. Чому - не зрозуміло.

Гібридні тактики дестабілізації: чого домагається Росія, організовуючи заворушенняПоліція затримала людей, які планували організувати заворушення у Києві. На що спрямовані такі протести та до чого вони можуть призвести – у матеріалі.

«Очевидно, що зараз правоохоронні органи, в тому числі СБУ повинні знову звернутися до цих фактів, підняти їх вже в межах цього або минулого кримінального провадження, адже зрозуміло, що ця людина потрапляє в поле зору правоохоронних органів як організатор масових заворушень, які повинні спричинити шкоду правоохоронцям та іншим громадянам» - зазначив міністр.

Нагадаємо, що 30 січня правоохоронні органи України затримали групу осіб, яка планувала влаштувати в країні масові заворушення під приводом протестів. Для їх затримання знадобилася спецоперація сил МВС.

Пізніше глава МВС розповів деякі подробиці про цю справу. Так, фігурантів у ньому більше, ніж двоє, але поки затримані лише дві людини. 1 лютого їм оберуть запобіжний захід.

За даними деяких ЗМІ, один із затриманих організаторів заворушень - колишній полковник поліції, учасник бойових дій на Донбасі Юрій Голубан. У березні 2017 року біля міста Слов'янськ між ротою поліцейського спецназу під командуванням Голубана і прихильниками економічної блокади ОРДЛО відбулися зіткнення.

16 березня 2017 року президент Петро Порошенко нагородив Голубана орденом «За заслуги» III ступеня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: