Монастирський розповів подробиці справи про спробу організації масових заворушень в Україні

Читать на русском
За його словами, у справі фігурують більше, ніж дві людини, але їх імена він озвучити поки не може - йдуть слідчо-оперативні дії
Денис МонастирськийСвобода слова

Фігурантам справи про спробу організації масових заворушень у Києві та кількох областях України 1 лютого обиратимуть запобіжний захід. Поки що їх тільки двоє, і обом вже повідомили про підозру.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

За його словами, у справі фігурують більше, ніж дві людини, але їх імена він озвучити поки не може - йдуть слідчо-оперативні дії. Згодом, пообіцяв він, правоохоронці обов'язково озвучать персоналії інших фігурантів. Головне, що затримані організатори спроби викликати заворушення, а замовники стануть відомі пізніше.

Гібридні тактики дестабілізації: чого домагається Росія, організовуючи заворушенняПоліція затримала людей, які планували організувати заворушення у Києві. На що спрямовані такі протести та до чого вони можуть призвести – у матеріалі.

«Я переконаний, що з часом ми зможемо почути й інші Імена, які стоять поруч з організаторами» - сказав він.

Монастирський додав, що затримала фігурантів Національна поліція, а не Служба безпеки України, тому що організатори в пошуках соратників вийшли на агентів, які співпрацювали саме з поліцією. Співробітників СБУ залучили до операції на більш пізніх етапах.

«Тому я думаю, що згодом ми отримаємо інформацію не тільки від Нацполіції, а й від СБУ щодо цих осіб» - резюмував він.

Нагадаємо, що 30 січня правоохоронні органи України затримали групу осіб, яка планувала влаштувати в країні масові заворушення під приводом протестів. Для їх затримання знадобилася спецоперація сил МВС.

За даними деяких ЗМІ, один із затриманих організаторів заворушень - колишній полковник поліції, орденоносець і учасник бойових дій на Донбасі Юрій Голубан.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: