У США виправдали підлітка, який у 2020 році розстріляв двох людей під час заворушень BLM

Читать на русском
Попри тиск громадськості, суд присяжних після чотириденної серії нарад прийняв рішення повністю виправдати Ріттенхауса
Кайл Ріттенхаус, Кеноша, 2020 рікВідкрите джерело

У США повністю виправдали Кайла Ріттенхауса, підлітка, який у 2020 році вбив двох демонстрантів і ще одного важко поранив під час BLM-протестів в місті Кеноша, штат Вісконсін.

Про це повідомляє AFP.

Протести в Кеноші в серпні 2020 року проходили під вже традиційним приводом жорстокості поліції: до цього поліцейський важко поранив затримуваного афроамериканця, вистріливши в нього сім разів. Ріттенхаус, дізнавшись про заворушення, приїхав в Кеношу з поселення Антіохія в 30 км від нього - як він говорив, з метою захищати громадян та їхнє майно.

Приїхав він зі зброєю, і пустив його в хід, як тільки виявив загрозу для себе - один нападник намагався відібрати у нього гвинтівку і був убитий на місці, інший вдарив юнака скейтом і також був застрелений. Важко поранений демонстрант спробував погрожувати Ріттенхаусу пістолетом, і також отримав кулю.

Сам Ріттенхаус говорив, що діяв у порядку самооборони. Йому пред'явили звинувачення відразу за п'ятьма пунктами - умисне вбивство, вбивство з необережності, замах на умисне вбивство і два звинувачення в загрозі громадській безпеці.

Однак, попри тиск громадськості, суд присяжних після чотириденної серії нарад прийняв рішення повністю виправдати Ріттенхауса.

Нагадаємо, BLM-протести у 2020 році почалися після того, як 46-річний дев'ять разів судимий афроамериканець Джордж Флойд загинув при затриманні. Поліцейський, який затримував чоловіка, притиснув його шию коліном і не відпускав навіть тоді, коли затриманий говорив, що не може дихати. Флойд помер в реанімації через кілька годин. Офіцер Дерек Шовен, який тримав ногу на шиї загиблого, був заарештований. Його смерть спровокувала масові протести з погромами, пограбуваннями та насильством.

Проте вже у квітні 2021 року судмедексперт у справі Шовіна заявив, що поліцейський невинний у смерті Флойда. За даними експертизи, Флойд помер через хворобу серця, підвищений тиск, наркотики та стрес. Втім, Шовіну це не допомогло і він все одно був засуджений під тиском прихильників BLM.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: