У поліції прокоментували заворушення біля Офісу президента

Читать на русском
Інцидент біля Офісу президента, коли поліція не пропускала учасників демонстрації до ОПУ без особистого огляду, правоохоронці назвали непорозумінням
Фото з місця подійВідкрите джерело

Національна поліція вважає, що акція до Дня Гідності та свободи, в ході якої пройшов протест на Банковій з вимогами відставки глави ОПУ Андрія Єрмака, пройшла без пригод.

Про це заявила пресслужба НПУ в коментарі агентству Інтерфакс-Україна, а також повідомила поліція Києва.

«Акція тривала біля стін Офісу президента, ситуація була спокійна, інцидентів не було. Зараз акція завершилася, залишається кілька десятків учасників» - заявили в поліції.

При цьому інцидент біля Офісу президента, коли поліція не пропускала учасників демонстрації до ОПУ без особистого огляду, правоохоронці назвали «непорозумінням». У пресслужбі нагадали, що не потрапили до Офісу тільки ті мітингувальники, які відмовилися пройти огляд, а тих, хто погодився, оглянули та пропустили.

Восьма річниця Майдану: що тепер із євроінтеграційними обіцянками політиківВосьма річниця початку Революції гідності буде 21 листопада. Слово і діло пропонує подивитися, що тепер із обіцянками політиків щодо євроінтеграції.

«Під час проведення акцій грубих правопорушень не зафіксовано. Поліція діалогу запропонувала учасникам акції біля Офісу президента пройти поверхневу перевірку для безпеки всіх громадян, що брали участь у заході, проте вони відмовилися і намагалися потрапити до державної будівлі без проходження фільтраційних заходів. Після проведення поліцейськими роз'яснювальної роботи частина учасників пройшла поверхневу перевірку і безперешкодно потрапила до офісу президента, інші відмовилися» - сказано в повідомленні поліції Києва.

Нагадаємо, що в неділю, 21 листопада, в столиці пройшла акція до Дня Гідності і свободи та річниці початку Революції Гідності.

Учасники акції до Дня Гідності та свободи в Києві провели акцію під Офісом президента - десятки активістів прийшли на Банкову, після чого між ними та правоохоронцями сталися сутички.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: