У поліції кажуть, що Парасюк почав сутичку в Слов'янську

Читать на русском
Поліція Донецької області просить ГПУ оцінити правомірність дій нардепа Володимира Парасюка, під керівництвом якого почалися зіткнення з поліцейськими в Слов'янську.

Поліція Донецької області просить ГПУ оцінити правомірність дій нардепа Володимира Парасюка, під керівництвом якого почалися зіткнення з поліцейськими в Слов'янську.

Про це повідомляє прес-служба поліції, пише «Слово і Діло».

Командир роти спецпризначення поліції Донецької області Юрій Голубан заявив, що на співробітників поліції напали учасники блокади, які відмовилися надати документи і надати транспорт для огляду.

«Вийшов нардеп Парасюк і з погрозами, матом почав ображати співробітників поліції і намагатися своїми діями спровокувати бійку. Коли йому це це не вдалося, він дав команду своїм людям, які прибули разом з ним в колоні. По суті громадянин Парасюк очолив напад на співробітників поліції», - підкреслив Голубан.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, ввечері 14 березня на блокпосту біля Слов'янська виник конфлікт через відмову групи з понад 35 осіб проходити перевірку. Учасники блокади заявили, що поліція побила Парасюка разом з соратниками, а також труїла їх газом. У поліції запевняють, що нардеп почав бити силовиків і намагався відібрати у них зброю.

Нагадаємо, вчора в центрі Києва сталися сутички між прихильникам блокади Донбасу і Національною гвардією.

Раніше в трьох українських містах відбулися акції протесту на підтримку затриманих учасників блокади в Кривому Торці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: