У Нідерландах тривають антикоронавірусні протести та заворушення

Читать на русском
Масовими заворушеннями охоплено низку Нідерландських міст, зокрема, повідомляється про бунти та протести в Леувардені, Гронінгені, Енсхеді й Тілбурзі
Ілюстративне фотоReuters

У Нідерландах третю добу поспіль тривають антикоронавірусні протести, супроводжувані зіткненнями з поліцією і масовими заворушеннями.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Відзначається, що масовими заворушеннями охоплена низка Нідерландських міст, зокрема, повідомляється про бунти та протести в Леувардені, Гронінгені, Енсхеді й Тілбурзі. Люди кидали в поліцейських камінням і підпаленими предметами на знак протесту.

Зомбі-апокаліпсис-2021. Колонка Леоніда ШвецяМова, звісно, не про актуальну небезпеку повстання покійників із могил. А ось змоделювати ситуацію, коли потрібна міжнародна співпраця, щоб подолати смертельну небезпеку для людства, дуже корисно.

У місті Енсхед поліція застосувала силу і розігнала натовп кийками. У Леувардені поліцейські машини були атаковані одягненими в Чорне групами людей, які кидали в фургони каміння, фаєри та скандували антиурядові гасла.

Нагадаємо, раніше в Нідерландах, де протести проти антикоронавірусних обмежень переросли в масові заворушення, поліція в Роттердамі відкрила вогонь по протестуючих. Поліцейські розстріляли демонстрантів після попереджувальних пострілів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: