У МВС розповіли подробиці затримання групи, яка планувала масові заворушення в Україні

Читать на русском
Правоохоронці затримали групу осіб, яка планувала влаштувати в країні масові заворушення під ОПУ.
Фото скрін.

Правоохоронні органи України затримали групу осіб, яка планувала влаштувати в країні масові заворушення під виглядом протестів.

Як розповів на брифінгу очільник МВС Денис Монастирський - це мала бути насильницька акція протесту.

Казахстанський сценарій: у чому небезпека соціальних протестів в УкраїніСоціальні протести можуть бути використані зовнішніми силами для розгойдування ситуації в Україні.

«Мітинг до 5 тис осіб. З них до 1,5 тисячі - так звані «тітушки», які мали влаштувати бійки з правоохоронцями, обов'язково мало бути насильство серед учасників мітингів, була заготовлена бутафорська кров... підпал автомобільних шин... і це мали показати по телеканалах», - розповів міністр.

Такі акції мали відбутися в Києві, а також в Сумській, Чернігівській, Полтавській областях. Перша була запланована на понеділок, 31 січня. Погодження з поліцією не проводилося.

Також голова Нацполіції Ігор Клименко розповів, що «головною метою акції мала стати дестабілізація ситуації в Україні та створення міжнародного резонансу. Затримано двох осіб, їм оголошено підозру, відкрито справу, вивчаються їхні зв’язки зі спецслужбами РФ».

Нагадаємо, вчора Національна поліція затримала групу осіб, яка планувала влаштувати масові заворушення на території країни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: