Головнокомандувач ЗСУ провів розмову з головою Комітету начальників штабів ЗС США

Читать на русском
Американський генерал запевнив, що США і надалі надаватиме підтримку Україні, передаючи їй озброєння
Валерій ЗалужнийГенеральний штаб ЗСУ

Головнокомандувач збройними силами України Валерій Залужний і голова Комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Марк Міллі провели переговори, присвячені російській загрозі на кордонах України і ситуації з безпекою в Східній Європі в цілому.

Про це повідомляється на сайті Комітету начальників штабів Збройних сил США.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

Американський генерал запевнив, що США і надалі надаватиме підтримку Україні, передаючи їй озброєння, щоб посилити можливість ЗСУ давати відсіч агресору. Також він підкреслив, що Україна має право бути незалежною, зберігати територіальну цілісність і суверенітет, і захищати їх усіма можливими шляхами.

Додамо, Сполучені Штати дуже серйозно ставляться до нарощування сил Росії біля українських кордонів, проте в Пентагоні досі не можуть визначитися, чи нападе Путін на Україну.

Втім, в Україні загрозу швидкої війни заперечують. Так, президент України Володимир Зеленський 28 січня заявив, що супутникові знімки, які неодноразово публікують західні ЗМІ, не дають можливості об'єктивно оцінювати нарощування військ Росії на кордоні України. Більш точною інформацією володіє українська розвідка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: