У Пентагоні заявили про «безпрецедентну концентрацію» російських військ

Читать на русском
В оборонному відомстві США запевнили, що війни уникнути можна. Проте, якщо вона все ж почнеться, наслідки будуть жахливими
ПентагонВікіпедія

Росія створила біля своїх кордонів таку концентрацію військ, яка є безпрецедентною з часів Холодної війни. Починаючи з 1990 року, раніше росіяни ніколи не збирали біля кордонів угруповання військ такого розміру.

Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, повідомляє BBC.

Міллі та міністр оборони США Ллойд Остін запевнили, що війни уникнути можна. Проте, якщо вона все ж почнеться, наслідки будуть жахливими.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

«Чи відбувається щось нове? Так, безумовно відбувається - з точки зору того, які російські навчання ми спостерігали в минулому. За масштабом, розмахом і кількістю військових це перевершує все, що спостерігалося останнім часом. Я думаю, щоб побачити щось схоже, доведеться заглянути досить далеко за часів Холодної війни. З урахуванням того, які сили зібрані - сухопутні маневрені війська, артилерія, балістичні ракети, Військово-повітряні сили, якщо все це разом буде застосовано проти України, відбудеться щось дуже серйозне, що призведе до значної кількості жертв. Можете собі уявити, як це буде виглядати в густонаселених районах, біля доріг і так далі. Це може бути просто кошмарно. Може бути жахливо» - заявив Міллі.

Остін додав, що США готові допомагати Україні поставками зброї та вже відправляють їй озброєння. При цьому у Вашингтоні сподіваються, що дипломатія допоможе вирішити проблему, не доводячи справу до війни.

«Конфлікту можна уникнути. Для дипломатії все ще є час і місце. Немає ніяких причин, щоб ця ситуація вилилася в конфлікт. Путін може віддати наказ про відвід військ» - заявив він.

Додамо, Сполучені Штати дуже серйозно ставляться до нарощування сил Росії біля українських кордонів, проте в Пентагоні досі не можуть визначитися, чи нападе Путін на Україну.

Втім, в Україні загрозу швидкої війни заперечують. Так, президент України Володимир Зеленський 28 січня заявив, що супутникові знімки, які неодноразово публікують західні ЗМІ, не дають можливості об'єктивно оцінювати нарощування військ Росії на кордоні України. Точнішою інформацією володіє українська розвідка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: