У Пентагоні ніяк не можуть визначитися, чи нападе Путін на Україну

Читать на русском
США серйозні в оцінці російської загрози, проте поки незрозуміло, чи є неминучою війна з Росією через Україну
Ллойд ОстінGetty Images

Сполучені Штати дуже серйозно ставляться до нарощування сил Росії біля українських кордонів, проте в Пентагоні досі не можуть визначитися, чи нападе Путін на Україну.

Про це сказав на брифінгу 28 січня Міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляє американський телеканал CNN.

«Ми не вважаємо, що президент Путін прийняв остаточне рішення щодо використання цих сил проти України. Тепер у нього явно є така можливість. І у нього є кілька варіантів, включаючи захоплення міст і значних територій, а також провокаційні політичні дії, такі як визнання сепаратистських територій. Дійсно, ми бачимо, як російські державні ЗМІ зараз говорять про можливу діяльність на сході України» - заявив він.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

Остін сказав, що США серйозні в оцінці російської загрози, проте поки не зрозуміло, чи є неминучою війна з Росією через Україну.

«Все ще є час і простір для дипломатії. Сполучені Штати, разом з нашими союзниками та партнерами, запропонували Росії шлях від кризи до більшої безпеки. Міністерство оборони продовжуватиме підтримувати ці дипломатичні зусилля» - зазначив він.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що супутникові знімки, які неодноразово публікують західні ЗМІ, не дають можливості об'єктивно оцінювати нарощування військ Росії на кордоні України. Більш точною інформацією володіє українська розвідка.

Також Зеленський заявив, що рівень ескалації на кордоні з Росією зараз не вищий, ніж був на початку 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: