Зеленський хоче ввести більше обмежень для олігархів за кордоном – міністр

Читать на русском
Зеленський хоче, щоб статус олігарха і всі пов'язані з ним обмеження діяли на особу не тільки в межах країни, але і за ними
Денис Малюськаslovoidilo.ua

Президент України Володимир Зеленський на крайньому засіданні Ради національної безпеки та оборони доручив розробити механізм обмежень, який дозволить ввести більше обмежень для олігархів, які вирішать сховатися за кордоном.

Про це розповів міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі телеканалу Рада.

Так, за словами міністра, президент доручив РНБО відпрацювати взаємодію з міжнародними та іноземними партнерами України. Це потрібно, щоб статус олігарха і всі пов'язані з ним обмеження діяли на особу не тільки в межах країни, але і за ними.

Кращі люди країни. Колонка Леоніда ШвецяОлігархи у нас стоять за всіма більш-менш значними політичними проєктами, і єдиний президент України, який був їм не рівня, а батько рідний, це Леонід Кучма.

«Щоб наші партнери теж реагували, теж встановлювали Додаткові контролі за активами та діяльності таких осіб за кордоном» - сказав він.

Малюська додав, що статус олігарха в Україні повинен автоматично призводити до перешкод для таких осіб до ведення будь-якого бізнесу за кордоном. Однак в Україні хочуть законодавчо врегулювати цей момент, а не тримати його виключно на домовленостях з великими компаніями.

Нагадаємо, 23 вересня 2021 року Верховна рада прийняла у другому читанні президентський законопроєкт №5599 про деолігархізацію. 5 листопада 2021 року його підписав Зеленський.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: