Закон про олігархів не спрямований проти когось конкретного – ОПУ

Читать на русском
Голова ОПУ Єрмак заявив, що мета президентського закону про деолігархізацію зовсім не порушити чиїсь права.
Андрій Єрмакpresident.gov.ua

Мета президентського закону про деолігархізацію – виключити можливості для олігархічного бізнесу впливати на політичні процеси, а не порушити чиїсь права.

Про це заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак на зустрічі з послами країн «Великої сімки» (G7) та Європейського Союзу в Україні, передає пресслужба ОПУ у суботу, 4 грудня.

Кращі люди країни. Колонка Леоніда ШвецяОлігархи у нас стоять за всіма більш-менш значними політичними проєктами, і єдиний президент України, який був їм не рівня, а батько рідний, це Леонід Кучма.

«Хочу зауважити, що цей закон (закон про обмеження впливу олігархів. – ред.) не спрямований проти будь-якого прізвища. Його мета – виключити можливості для олігархічного бізнесу впливати на політичні процеси, «купувати» політиків і маніпулювати медіа. При цьому ніхто ні в кого нічого не забиратиме й не порушуватиме нічиї права», – сказав він.

Нагадаємо, Рада прийняла проект закону (№5599) «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в громадському житті (олігархів)» у другому читанні 23 вересня.

Пізніше ВР усунула у ньому протиріччя.

Президент України підписав закон про олігархів 5 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: