Деолігархізація: Корнієнко озвучив подальші кроки Ради

Читать на русском
Перший заступник спікера Верховної ради Олександр Корнієнко заявив, що боротьба з олігархами в Україні лише розпочалася.
Олександр Корнієнкоскріншот з відео

Перший заступник спікера Верховної ради Олександр Корнієнко заявив, що боротьба з олігархами в Україні лише розпочалася.

Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна, опублікованому у четвер, 16 грудня.

ЗМІ в період деолігархізації: які зміни очікують на медіаНовий закон про деолігархізацію суттєво вплине на вітчизняний медійний ринок. Чи зникне вплив на медіа з боку олігархів і що зміниться для самих ЗМІ – аналізував політолог Олександр Радчук.

За його словами, в рамках деолігархізації незабаром у Раді відбудеться друге читання закону з антимонопольного комітету.

«Далі у нас дійсно є питання регулювання, і ми зараз довантажуємо Нацраду з питань телебачення та радіомовлення, цього тижня прямо, щоб регулювання тривало. Тому що якщо ми цього до Нового року не зробимо, там знову буде ступор, а ми розуміємо, що це має бути робочий орган», - розповів Корнієнко.

Він зазначив, що далі продовжиться дискусія щодо закону про медіа.

«Це законопроекти більш такі «довгограючі», вони записані в плані уряду щодо антиолігархічної реформи. Це публічний план, усі його бачили, зокрема й такі напрями, начебто не пов'язані речі, як антикорупційна стратегія. Але її імплементація дозволить багато лазівок позакривати, які там дозволяли їм так чи інакше працювати», - сказав перший заступник голови ВР.

Корнієнко навів приклад законодавства про корпоративне управління.

«Зараз ті щілини, які є, дозволяють менеджменту, афілійованому з тими чи іншими промислово-фінансовими групами, десь трішки підробляти із наглядовими радами, із самими держпідприємствами, це все також антиолігархічні реформи насправді», - додав нардеп.

Нагадаємо, на початку листопада ВР усунула суперечності у законі Зеленського про олігархів. Після цього закон підписав президент.

При цьому в ОПУ заявили, що закон про олігархів не спрямований проти когось конкретного.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: