Названо кандидата на посаду в.о. командувача Нацгвардії

Читать на русском
Голова МВС Денис Монастирський задовольнить рапорт Миколи Балана про відставку з посади командувача Нацгвардії. Він уже запропонував нового кандидата.
Юрій Лебідьngu.gov.ua

Голова МВС Денис Монастирський задовольнить рапорт Миколи Балана про відставку з посади командувача Нацгвардії. Він запропонує на цю посаду генерал-лейтенанта Юрія Лебедя.

Про це Монастирський повідомив у Facebook у четвер, 27 січня.

Командувач Нацгвардії Балан подав у відставку після стрілянини у ДніпріКомандувач Нацгвардії Микола Балан подав у відставку після трагедії на Південмаші у Дніпрі, де солдат розстріляв своїх товаришів по службі.

«Командувач Національної гвардії генерал-полковник Микола Балан подав рапорт про звільнення з посади. Це вчинок справжнього офіцера. Рапорт Миколи Балана мною буде підтримано та направлено президенту України для ухвалення рішення. Одночасно я вніс подання президенту України про призначення виконувачем обов'язків командувача НГУ заступника командувача НГУ генерал-лейтенанта Юрія Лебедя», - написав міністр.

Він повідомив, що підрозділи Нацгвардії продовжують виконувати свої завдання у штатному режимі.

«Також за моїм наказом буде проведено вивчення умов, у яких несуть службу усі призовники строкової служби у Національній гвардії та Державній прикордонній службі», - додав Монастирський.

Нагадаємо, Балан подав у відставку після трагедії у Дніпрі, де нацгвардієць Артем Рябчук застрелив п'ятьох людей, у тому числі чотирьох товаришів по службі та цивільну.

Рябчук пізніше був затриманий. Він сам здався силовикам. У ДБР відкрили кримінальне провадження за статтею умисне вбивство, а також за статтею про службову недбалість керівництва Нацгвардії.

Рябчуку уже оголосили про підозру і призначили експертизу.

Трагедію прокоментував президент України Володимир Зеленський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: