Кулеба прокоментував відчайдушне небажання Німеччини надавати зброю Україні

Читать на русском
За словами міністра, Німеччина вкрай розчаровує Україну та українців, чого Берліну не пробачать ще десятки років
Дмитро КулебаFacebook

Україна вкрай розчарована рішенням Німеччини не надавати Україні оборонну зброю. У Києві сподіваються, що Берлін змінить позицію з питання збройових поставок, в іншому випадку відносини між країнами зіпсуються на десятки років.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю німецькому виданню Welt am Sonntag.

«Ми розчаровані тим, що Німеччина як і раніше не дає дозволу на поставку оборонних озброєнь в Україну, особливо з урахуванням поточної ситуації» - сказав він.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

Кулеба додав, що Німеччина перебуває в боргу перед Україною ще з часів Другої світової війни та частина її відповідальності сьогодні полягає в тому, щоб приймати вірні рішення. Відмова від постачання зброї Україні не є такою.

«Відмова Німеччини в цьому питанні також розчаровує українську громадськість. На жаль, українці пам'ятатимуть про це десятиліттями, і мені як міністру закордонних справ від цього дуже сумно. Бажаю, щоб наше партнерство процвітало і щоб люди відчували дружні та теплі почуття один до одного» - резюмував він.

Раніше посол України у ФРН заявив, що Німеччина повинна надати Україні не менше 100 тисяч одиниць захисного спорядження - бронежилетів і шоломів - для потреб Військ територіальної оборони України.

Тим часом Німеччина продовжує всіма можливими шляхами блокувати військову допомогу Україні від країн НАТО. Цього разу Берлін категорично заборонив Естонії передавати Україні 122-міліметрові гаубиці Д-30, випущені в Німецькій Демократичній Республіці (НДР), і придбані в 90-х роках естонцями.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: