Колишній командувач ВМС Німеччини покаявся за свої слова про український Крим

Читать на русском
Віцеадмірал Шенбах визнав, що його необачні слова щодо українського Криму були виключно його помилкою і не відображають офіційну позицію ЗС Німеччини
Кай-Ахім Шенбахtwitter.com

Віцеадмірал Кай-Ахім Шенбах, який увечері 22 січня подав у відставку з посади командувача Військово-Морськими силами Німеччини, офіційно вибачився за свою заяву про український Крим.

Про це він написав у своєму Twitter.

«Необачно, неправильно оцінивши ситуацію, я не повинен був це робити. Тут нема чого пояснювати. Це була явна помилка... Мої заяви про політику безпеки під час дискусії в Індійському аналітичному центрі висловлювали мою особисту думку на той момент. Вони жодним чином не відповідають офіційній позиції Бундесверу» - повідомив він.

Нагадаємо, командувач Військово-Морськими силами Німеччини, віцеадмірал Кай-Ахім Шенбах заявив, що окупований Росією Крим нібито ніколи не повернеться до складу України.

Пізніше в оборонному відомстві ФРН заявили, що висловлювання командувача Військово-Морськими силами Кая-Ахіма Шенбаха з приводу втрати Україною тимчасового окупованого Криму жодним чином не відповідає позиції федерального міністерства оборони.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: