Німеччина повинна поставити Україні не менше 100 тисяч бронежилетів і касок – посол

Читать на русском
Україна буде вдячна за постачання захисного спорядження, але Києву необхідно від Німеччини оборонне озброєння
Андрій Мельникvoennoedelo.com

Україна припускає, що Німеччина надасть Україні не менше 100 тисяч одиниць захисного спорядження - бронежилетів і шоломів - для потреб Військ територіальної оборони України.

Про це повідомив посол України у ФРН Андрій Мельник у Twitter.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

«Київ очікує від Берліна ну хоча б 100 тис. бронежилетів і шоломів для Військ територіальної оборони - для тих добровольців, які пліч-о-пліч з ЗСУ готові захищати Україну від російської навали» - написав він.

Мельник додав, що його заклик завдяки низці впливових ЗМІ Німеччини став у німецьких виданнях топ-новиною. Також він підкреслив, що Україна буде вдячна за постачання захисного спорядження, але Києву необхідно від Німеччини оборонне озброєння.

«Україні потрібно від Берліна не тільки Захисне спорядження (Це був би символічний жест), а потужне оборонне озброєння, щоб забезпечити ефективний захист від повномасштабного нападу Росії в якості єдиного серйозного способу відлякування Путіна» - підкреслив він.

Нагадаємо, Сполучені Штати схвалили передачу Україні керівництвом балтійських країн (Естонії, Литви та Латвії) зброї американського виробництва. Також вони .

Великобританія готова передати Україні ще більше зброї, щоб спробувати запобігти будь-якому можливому вторгненню Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: