Україна знає, де взяти зброю для оборони, і Україна візьме її – Кулеба

Читать на русском
Кількість партнерів, які постачають Україні озброєння, незабаром збільшиться. Кілька держав вже висловили повну готовність допомагати Україні
Дмитро Кулебаradiosvoboda.org

Україна знає, де й у кого вона може взяти зброю для захисту країни від агресії Росії. І Україна візьме її, попри невдоволення Німеччини, що блокує військові постачання, та інших противників посилення можливостей Збройних сил України.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Ситуація з Німеччиною – політично важливо зняти блокування. Але ми знаємо, де взяти зброю на свій захист. І ми її там беремо. І будемо брати» - сказав він.

За словами Кулеби, німецький уряд в питанні зняття блокування військових поставок для України відмовляється нібито історичною відповідальністю Німеччини, яка хвилює Берлін. Однак на думку міністра, Україна заслуговує підтримки з боку ФРН та інших членів НАТО.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

Міністр також додав, що кількість партнерів, які постачають Україні озброєння, незабаром збільшиться. Кілька держав вже висловили повну готовність допомагати Україні в посиленні її обороноздатності, попри істерику з боку Росії та інших Германій.

«Британія - дуже важливі та швидкі постачання. Американці - постачання. Є інші країни, про які скоро дізнаєтеся публічно. Вони допомагатимуть зміцнювати нашу обороноздатність» - підкреслив він.

Нагадаємо, Сполучені Штати схвалили передачу Україні керівництвом балтійських країн (Естонії, Литви та Латвії) зброї американського виробництва. Також вони мають намір відправити Києву вертольоти Мі-17.

Велика Британія готова передати Україні ще більше зброї, щоб спробувати запобігти будь-якому можливому вторгненню Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: