Слідом за екскомандувачем ВМС Німеччини: за Росію заступився прем’єр Баварії

Читать на русском
Прем’єр-міністр Баварії Маркус Зьодер висловився проти жорстких антиросійських санкцій, заявивши, що Москва не є ворогом Європи.
Getty Images

Прем’єр-міністр Баварії Маркус Зьодер висловився проти жорстких антиросійських санкцій, заявивши, що Москва не є ворогом Європи.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Зауважимо, що Маркус Зьодер очолює партію Християнсько-соціальний союз, яка протягом 16 років входила до правлячої коаліції Ангели Меркель.

Зьодер зазначив, що ніхто не може хотіти війни у Європі, при цьому треба поважати територіальну цілісність та незалежність України відповідно до міжнародного права Водночас він зауважив, що санкції проти Росії вже давно малоефективні.

«З іншого боку, ці нові санкції найчастіше не менше шкодять нам. Наприклад, відключення Росії від фінансової системи SWIFT. Або закриття газопроводу «Північний потік-2» чи навіть припинення всіх поставок газу з Росії загалом торкнулося б і нашої країни», – розповів він.

Зьодер також виступив проти вступу України до НАТО найближчим часом та наголосив, що Росія – складний партнер, але не ворог Європи і тому необхідно підтримувати зв'язок із Москвою.

Нагадаємо, командувач Військово-Морськими силами Німеччини, віцеадмірал Кай-Ахім Шенбах заявив, що окупований Росією Крим нібито ніколи не повернеться до складу України.

Пізніше в оборонному відомстві ФРН заявили, що висловлювання командувача Військово-Морськими силами Кая-Ахіма Шенбаха з приводу втрати Україною тимчасового окупованого Криму жодним чином не відповідає позиції федерального міністерства оборони.

Сам Шенбах подав у відставку з посади командувача Військово-Морськими силами Німеччини та офіційно вибачився за свою заяву про Крим.

Додамо, що Кая-Ахіма Шенбаха внесли до бази «Миротворця» за висловлювання про те, що Крим уже не буде українським.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: