Блінкен звернувся до росіян та розповів, що може загрожувати їхній безпеці

Читать на русском
Кремль несе повну відповідальність за ескалацію навколо України, а не російський народ, вважає Блінкен.
Reuters

Країни Заходу не прагнуть ставити під загрозу безпеку російського народу. Кремль несе повну відповідальність за ескалацію навколо України.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

«І якби я міг поговорити з російським народом, я б сказав йому, що ви заслуговуєте жити в безпеці і гідно, як і всі люди в усьому світі, і ніхто - ані Україна, ані Сполучені Штати, ані НАТО або країни-члени - не прагнуть поставити це під загрозу», - заявив Блінкен.

Позитивний сигнал для України, попереджувальний – для РФ: що означає візит Блінкена до КиєваДержсекретар США Ентоні Блінкен приїхав до Києва на тлі російської загрози. Що означає цей візит та які його результати – у колонці Владислава Фарапонова.

Держсекретар Сполучених Штатів зазначив, що в разі вторгнення до України громадяни Росії будуть зазнавати наслідків.

«Що дійсно загрожує вашій безпеці, так це безглузда війна з вашими сусідами в Україні з усіма витратами, що витікають з цього. Перш за все для молодих людей, які будуть ризикувати або навіть віддавати за це своє життя», - повідомив держсекретар Блінкен.

Нагадаємо, що державний секретар США Ентоні Блінкен 19 січня прибув до Києва. Тоді ж відбулася зустріч Блінкена та президента України Володимира Зеленського.

Також Блінкен провів переговори із очільником МЗС України Дмитром Кулебою.

Водночас, стало відомо, що Блінкен у Києві затвердив надання додаткових 200 мільйонів доларів Україні на оборону від агресії Росії.

Раніше Блінкен заявив, що російський газопровід «Північний потік-2» є прекрасним важелем тиску на Росію, проте США продовжують виступати проти його існування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: