Блінкен у Києві закликав обрати голову САП «без затримок»

Читать на русском
Під час візиту до України Блінкен закликав комісію з відбору керівництва САП завершити фінальний етап конкурсу.
Commons.wikimedia.org

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен закликав комісію з обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершити конкурс без подальших затримок.

Про це він заявив на спільній із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою пресконференції. Трансляція велася на сторінці МЗС у Facebook.

Комісія з обрання керівника САП знову не затвердила результат конкурсуПід час сьогоднішнього засідання комісія з обрання керівництва САП не змогла затвердити результат конкурсу.

«Президент Зеленський продовжує рухати важливі реформи вперед, включно з нещодавньою судовою реформою, незважаючи на зовнішні виклики та тиск, з якими він стикається. Тому я хочу закликати виборчу комісію САП зробити останній крок у їхній роботі без подальших затримок та завершити відбір», – сказав Блінкен.

Нагадаємо, майже тиждень тому американські ЗМІ повідомили, що адміністрація Байдена наприкінці грудня 2021 року таємно виділила Україні додаткову допомогу в галузі безпеки на суму 200 мільйонів доларів.

Допомога була частиною американської підтримки України у разі вторгнення Росії.

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен 19 січня прибув до Києва. Сьогодні відбулася зустріч Блінкена та президента України Володимира Зеленського.

Також Блінкен провів переговори із главою МЗС України Дмитром Кулебою.

Сьогодні також стало відомо, що Блінкен у Києві затвердив надання додаткових 200 мільйонів доларів Україні на оборону від агресії Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: