«Північний потік-2» є прекрасним важелем тиску на Росію – Блінкен

Читать на русском
Газопровід, хоча і побудований, досі не введений в експлуатацію. А Росія, намагаючись використовувати його, як важіль тиску, потрапила в пастку
Ентоні Блінкенstate.gov

Російський газопровід «Північний потік-2» є прекрасним важелем тиску на Росію. Проте США продовжують виступати проти його існування.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю Голосу Америки.

Блінкен заявив, що ПП-2 підриває енергетичну безпеку Європи, а також завдає масштабної потенційної шкоди Україні, оскільки дозволить Росії в разі його запуску не використовувати українські потужності для транзиту газу. Це призведе до великих збитків для України та збитку для її економіки.

Однак зараз газопровід, хоча і побудований, досі не введений в експлуатацію. А Росія, намагаючись використовувати його, як важіль тиску, потрапила в пастку.

Газова зброя проти Кремля: як німецький регулятор зіграв на руку УкраїніСертифікація Північного потоку-2 може бути відкладена на 6-8 місяців, що на користь Україні.

«На думку радника з національної безпеки Джейка Саллівана, зараз цей трубопровід є для нас таким же, якщо не великим, важелем, як і для Росії. Тому що ідея про те, що якщо Росія відновить агресію проти України, газ піде по цьому трубопроводу, дуже, дуже малоймовірна. Так, це цікавий фактор, щоб побачити, чи впливає він на мислення Росії, коли вона вирішує, що робити» - зазначив Блінкен.

Нагадаємо, 13 січня Сенат США провалив законопроєкт про санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2», який запропонував член Республіканської партії Тед Круз. У законодавчому органі не вистачило голосів, оскільки проти виступили сенатори від Демократичної партії.

Адміністрація президента США Джозефа Байдена активно виступала проти введення санкцій проти ПП-2. Представник Державного департаменту США Нед Прайс також виступив проти нових санкцій по ПП-2. На його думку, ця поправка нібито може послабити відносини США з союзниками.

Пізніше сенатор Джин Шахін заявила, що найближчим часом не варто чекати від США якоїсь діяльності щодо санкцій проти ПП-2. У Сенаті США вважають, що зараз не час для таких обмежень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: