Кулеба заявив про готовність до зустрічі з Лавровим та Блінкеном

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що готовий до тристоронньої зустрічі міністрів закордонних справ України, США та РФ.
Дмитро Кулебафото ЕРА

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що готовий до тристоронньої зустрічі міністрів закордонних справ України, США та РФ, якщо глава МЗС Росії Сергій Лавров на неї погодиться.

Про це він сказав на брифінгу у четвер, 20 січня. Трансляція велася на сторінці МЗС у Facebook.

Позитивний сигнал для України, попереджувальний – для РФ: що означає візит Блінкена до КиєваДержсекретар США Ентоні Блінкен приїхав до Києва на тлі російської загрози. Що означає цей візит та які його результати – у колонці Владислава Фарапонова.

«Я відкритий до зустрічі з міністром Лавровим, мені є що йому сказати. Ви знаєте, що він якось уникає зустрічей з Україною, це його рішення, коментувати не буду. Тому коли ми вчора розмовляли з державним секретарем, я підтвердив йому свою готовність до тристоронньої зустрічі на рівні міністрів закордонних справ, якщо пан Лавров на це погодиться», - сказав Кулеба.

При цьому міністр додав, що голови МЗС України, США та Росії мали спонтанний тристоронній формат на неформальній вечері міністрів закордонних справ ОБСЄ, і «перетворили досить рутинну вечерю на яскраве дипломатичне видовище».

Подробиць він не уточнив.

Нагадаємо, голова МЗС України Дмитро Кулеба озвучив цілі президента Росії Володимира Путіна.

Напередодні Кулеба зустрічався у Києві з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Блінкен також провів зустріч із президентом Володимиром Зеленським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: