Грошові схеми із ПриватБанком: США знову просять конфіскувати майно Коломойського та Боголюбова

Читать на русском
США у суді вимагають конфіскації майна Коломойського та Боголюбова. Йдеться про понад 6 мільйонів доларів, які були отримані від продажу комерційної нерухомості в Далласі.
скриншот видео: УП/YouTube

Сполучені Штати Америки подали до Окружного суду Південного округу Флориди цивільний позов про конфіскацію майна, пов'язаного з Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим та шахрайськими схемами за допомогою ПриватБанку.

Про це повідомляє сайт Мін'юсту США.

Коломойський та ПриватБанк: історія відносин (оновлено)ПриватБанк вже більше трьох років перебуває в державній власності. Слово і діло нагадає історію його відносин із колишнім власником Коломойським.

Згідно з повідомленням, йдеться про понад 6 мільйонів доларів, які були виручені від продажу комерційної нерухомості в Далласі, штат Техас, яка містилася та модернізувалася за рахунок розкрадання та шахрайства з ПриватБанком в Україні.

У Мін'юсті США наголосили, що це вже четвертий позов.

Зокрема, у серпні 2020 року Сполучені Штати вже подали два позови у Південному окрузі Флориди про те, що комерційну нерухомість у Далласі та Луїсвіллі, штат Кентуккі, було придбано за кошти, незаконно отримані від ПриватБанку в рамках багатомільярдної шахрайської схеми. У грудні 2020 року компанія подала третій позов у ​​тому ж окрузі, зазначаючи, що така сама схема була застосована у власності у Клівленді, штат Огайо.

У позові сказано, що Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов отримували шахрайські позички та кредитні лінії приблизно з 2008 по 2016 рік, до націоналізації Приватбанку. Вони відмивали частину злочинних доходів перед переведенням у США за допомогою великої кількості банківських рахунків підставних компаній, насамперед у кіпрському відділенні ПриватБанку.

Від співпраці до війни: як змінювалася риторика Зеленського щодо олігархівРиторика Володимира Зеленського щодо олігархів пройшла еволюцію: від примусу до співпраці – до намірів або повернути їхній бізнес у правове поле, або знищити.

У новій справі йдеться про використання прибутку від комплексу нерухомості CompuCom у Далласі для оплати модернізації та обслуговування будівель Stemmons Towers, розташованих у Далласі.

Optima Stemmons продала Stemmons Towers у 2019 році, згідно з яким понад 6 мільйонів доларів основної суми та відсотків, як і раніше, належать спеціально створеній компанії 87STE LLC. Мін'юст США хоче анулювати вексель та договір купівлі-продажу, додали у відомстві.

Нагадаємо, у жовтні минулого року журналісти-розслідувачі опублікували результати вивчення документів Pandora Papers. Вони розкривають офшорні угоди та активи 35 світових лідерів, а також кількох сотень державних чиновників. У розслідуванні згадуються і українські політики, зокрема президент Володимир Зеленський, бізнесмен Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов (колишній співвласник Приватбанку).

А майже рік тому Коломойський програв позов до України на 6 млрд доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: