Світові лідери заявили про необхідність запобігання ядерної війни

Читать на русском
Китай, Росія, Великобританії, Сполучені Штати і Франція виступили зі спільною заявою про необхідність запобігти ядерній війні.
Фото з відкритих джерел

Китай, Росія, Великобританії, Сполучені Штати і Франція виступили зі спільною заявою про необхідність запобігти ядерній війні.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Білого дому.

Держави вважають, запобігання війни між країнами, що володіють ядерною зброєю, і зниження стратегічних ризиків є їх головними обов'язками.

«Ми підтверджуємо, що ядерну війну не можна виграти і ніколи не можна вести. Оскільки застосування ядерної зброї матиме далекосяжні наслідки, ми також стверджуємо, що ядерна зброя - поки вона існує - повинна служити оборонним цілям, стримувати агресію і запобігати війні. Ми твердо переконані, що подальше поширення такої зброї має бути попереджено», – йдеться в заяві.

Віхи Незалежності: що, якби Україна не позбулася ядерної зброї у 1994-муДо 30-річчя Незалежності України часто згадують події, які докорінно змінили історію нашої держави. Що було б, якби Україна не позбулася ядерної зброї – розмірковував політолог Олександр Радчук.

Кожна з зазначених країн завірила, що має намір зберегти і ще більше посилити національні заходи щодо запобігання несанкціонованого або ненавмисного застосування ядерної зброї.

Нагадаємо, Білорусь готова розмістити на своїй території російську ядерну зброю у разі «загрози з боку НАТО».

У тому випадку, якщо все ж таки відбудеться передача Білорусі ядерної зброї, то Україна знатиме, де знаходиться частина російського ядерного потенціалу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: