Хакери сьогодні атакували ще один сервіс: подробиці від Держспецзв'язку

Читать на русском
У понеділок уранці хакери атакували сервіс ProZorro Infobox. Атака була аналогічною до тих, які відбулися в ніч на 14 січня.
t.me/dsszzi_official

У понеділок уранці хакери атакували сервіс ProZorro Infobox. Атака була аналогічною до тих, які відбулися в ніч на 14 січня. Сторінку довелося вимкнути.

Про це повідомила Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації.

Кібератака на держструктури України: що сталося та хто може стояти за нападомНа сайти держорганів України було скоєно кібератаку. Чи може бути до цього причетна Росія з огляду на те, що на Заході попереджали про такий розвиток подій.

«Сьогодні о 8-й годині ранку на сторінці форуму ProZorro Infobox з'явилося повідомлення, аналогічне тим, що були використані під час кібератаки на інші державні сайти 14 січня. Сторінку відключено, а фахівці проводять розслідування та працюють над оперативним поновленням роботи форуму», - сказано у повідомленні.

У відомстві уточнили, що форум ProZorro Infobox є окремою системою, не пов'язаною із системою закупівель ProZorro.

«За наявними даними, ні інформаційний ресурс ProZorro Infobox, ні сам портал ProZorro не постраждали. Система публічних закупівель працює у штатному режимі», - додали в Держспецзв'язку.

Нагадаємо, в ніч проти 14 січня сталася глобальна хакерська атака на держсайти України. Не працювали сайти МОН, МЗС, ДСНС, Кабміну, Міненерго, сайт «Дія».

У Мінцифри назвали мету цієї кібератаки.

СБУ разом із Держспецзв'язку та Кіберполіцією розслідують причетність спецслужб РФ до цієї кібератаки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: