Кібератака на держсайти: Німеччина допоможе Україні в розслідуванні

Читать на русском
Влада Німеччини відправить в Україну своїх фахівців з безпеки технологій, які допоможуть у розслідуванні масштабної кібератаки на державні сайти.
Фото: facebook.com/abaerbock

Влада Німеччини відправить в Україну своїх фахівців з безпеки технологій, які допоможуть у розслідуванні масштабної кібератаки на державні сайти.

Про це розповіла сьогодні міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок на спільному брифінгу із головою МЗС Дмитром Кулебою.

Кібератака на держструктури України: що сталося та хто може стояти за нападомНа сайти держорганів України було скоєно кібератаку. Чи може бути до цього причетна Росія з огляду на те, що на Заході попереджали про такий розвиток подій.

За її словами, кібератака на Україну, що сталася днями, є центральною темою не лише зараз, а й у майбутньому.

Нагадаємо, у ніч на 14 січня сталася найбільша за чотири роки кібератака в Україні. Вона торкнулася низки урядових сайтів, а також порталу «Дія». Дані українців, запевнили в СБУ, не постраждали.

У Мінцифри заявили, що за кібератакою може стояти РФ. У Росії заявили, що не мають відношення до цієї атаки. У РНБО припустилися причетність до кібератаки Білорусі.

Для захисту від кібератак Україна та НАТО підпишуть нову угоду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: