Україна має справу з мільйонною армією агресора – Залужний

Читать на русском
Україна має справу з мільйонною армією Росії. Будь-якої миті може суттєво зрости кількість військовослужбовців РФ біля українського кордону.
kanaldom.tv

Україна має справу з мільйонною армією Росії. Будь-якої миті може суттєво зрости кількість військовослужбовців РФ біля українського кордону.

Про це заявила головнокомандувач ЗСУ, генерал-лейтенант Валерій Залужний в інтерв'ю Укрінформу.

«Мені, як людині військовій, не подобається ця цифра у 100 тисяч. Повірте мені, що післязавтра ця цифра може становити 210 тисяч, а ще через тиждень - 780 тисяч, - Російська Федерація має для цього всі можливості», - заявив Залужний.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

За словами головнокомандувача ЗСУ, сьогодні Україні загрожує майже мільйон військовослужбовців агресора. Водночас Залужний зазначив, що доводив партнерам по НАТО те, що загроза повномасштабного вторгнення на територію країни з боку Росії є не ілюзією.

«Давайте говорити про це прямо і відкрито: ми зараз маємо справу з армією Російської Федерації, яка сьогодні налічує майже мільйон військовослужбовців. Сьогодні я доводив до наших партнерів НАТО, що це не ілюзія, це реальна загроза. Варто враховувати, що нам протистоїть держава-агресор, яка має майже мільйонне військо», - зазначив Залужний.

Нагадаємо, Росія веде масштабну дезінформаційну кампанію, щоб виправдати своє можливе вторгнення в Україну. Москва повинна негайно відвести війська від кордонів України і почати дії з деескалації ситуації.

Раніше в Білому домі заявили, що російському президенту Володимиру Путіну потрібно зробити вибір між продовженням дипломатичних переговорів і санкціями, які введуть проти Росії. Від вибору Росії залежатиме подальша доля України.

Також США підготували 18 сценаріїв на випадок можливого вторгнення Росії в Україну, але ці плани поки не збираються розкривати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: