У Британії закликали Росію припинити агресію і відвести війська від України

Читать на русском
У МЗС Британії вважають, що Росія повинна припинити агресивні приготування до війни з Україною і піти на деескалацію
Елізабет ТрассEPA - European Pressphoto Agency

Росія веде масштабну дезінформаційну кампанію, щоб виправдати своє можливе вторгнення в Україну. Москва повинна негайно відвести війська від кордонів України і почати дії з деескалації ситуації.

Про це заявила міністр закордонних справ Великої Британії Елізабет трас у Twitter.

«Росія веде кампанію дезінформації, спрямовану на дестабілізацію і виправдання вторгнення в суверенну сусідню Україну. Росія повинна припинити свою агресію, деескалацію і почати конструктивні переговори» - написала чиновниця.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Раніше ми писали про те, що у РФ задумали повторити сценарій 2014 року і хочуть провести спецоперацію на Донбасі під чужим прапором, щоб створити привід для збройного вторгнення на територію України. Про це заявив американський радник з національної безпеки Джейк Салліван, передає CNN у п'ятницю, 14 Січня.

Нагадаємо, раніше в Білому домі заявили, що російському президенту Володимиру Путіну потрібно зробити вибір між продовженням дипломатичних переговорів і санкціями, які введуть проти Росії. Від вибору Росії залежатиме подальша доля України.

Також США підготували 18 сценаріїв на випадок можливого вторгнення Росії в Україну, але ці плани поки не збираються розкривати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: