У Білому домі запропонували Путіну вибір між санкціями і переговорами – Псакі

Читать на русском
Якщо у РФ приймуть рішення про вторгнення в Україну, вони отримають економічні наслідки, які набагато перевершать втрати Росії у 2014 році
Дженніфер Псакіwikimedia.org

Російському президенту Володимиру Путіну потрібно зробити вибір між продовженням дипломатичних переговорів і санкціями, які введуть проти Росії. Від вибору Росії залежатиме подальша доля України.

Про це заявила прессекретар Білого дому Дженніфер Псакі, повідомляє Укрінформ.

«Це залежить від президента Путіна і Росії, щоб визначити, яким буде подальший шлях. Ми готові діяти незалежно від того, яке рішення вони приймуть. Але в кінцевому підсумку це вибір, який повинні зробити вони» - сказала вона.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Псакі додала, що якщо у РФ приймуть рішення про вторгнення в Україну, вони отримають економічні наслідки, які набагато перевершать втрати Росії у 2014 році. Якщо ж в Кремлі вирішать йти дипломатичним шляхом, в Білому домі будуть тільки вітати такий результат подій.

«Ми дуже відкриті до цього і сподіваємося, що вони так і зроблять» - резюмувала прессекретар.

Раніше ми писали про те, що у РФ задумали повторити сценарій 2014 року і хочуть провести спецоперацію на Донбасі під чужим прапором, щоб створити привід для збройного вторгнення на територію України. Про це заявив американський радник з національної безпеки Джейк Салліван, передає CNN у п'ятницю, 14 Січня.

У Білому домі вважають ймовірним швидке вторгнення російських військ в Україну. Приводом для російського вторгнення може стати спроба державного перевороту в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: