Україна та Британія скоординували позиції на тлі агресії РФ – МЗС

Читать на русском
Київ та Лондон скоординували свої позиції на тлі агресивних дій РФ навколо України, повідомив Кулеба.
Дмитро Кулебафото МЗС України

Глава МЗС України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з держсекретарем із закордонних справ та справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії Ліз Трасс. Сторони окреслили свої позиції стосовно РФ.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України у вівторок.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Голови української та британської дипломатій скоординували позиції України та Великої Британії на тлі агресивних дій Російської Федерації та дипломатичних переговорів, які відбуватимуться у різних форматах у найближчі тижні по лінії НАТО, ОБСЄ та ЄС», - йдеться у повідомленні.

Як уточнюється, Ліз Трасс запевнила у непохитній британській підтримці України у протидії російській збройній агресії, а також відзначила прихильність до принципу «ніяких рішень про Україну без України».

Крім того, дипломат поінформувала про підходи Лондона до переговорів Росія-НАТО та консультацій з ЄС щодо нових жорстких санкцій для стримування Росії від подальшої агресії.

«Водночас ми впевнено рухаємося до втілення запропонованого Україною у листопаді комплексного пакету стримування Росії від нової хвилі війни в Європі. Пакет стримування включає політичний, економічний та безпековий рівень. Вдячний Великій Британії за лідерську роль у цьому процесі», - підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, НАТО збереться на позачергове засідання 7 січня через нарощування військової активності РФ біля кордонів України.

Раніше Британія віднесла Росію до ворожих держав.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: