Пригрозили наслідками: США й Канада обговорили стримування агресії РФ

Читать на русском
Заступник держсекретаря США Венді Шерман провела телефонну розмову із Заступником міністра закордонних справ Канади Мартою Морган.
vancouverok.com

Заступник держсекретаря США Венді Шерман провела телефонну розмову із Заступником міністра закордонних справ Канади Мартою Морган.

Про це повідомляє Держдепартамент США.

Представники країн говорили про загрозу вторгнення Російської Федерації в Україну. Вони пообіцяли продовжувати тісну координацію для стримування подальшої російської агресії проти України. Шерман та Морган закликали Росію до деескалації і підкреслили свою загальну прихильність дипломатії.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Сторони домовилися, що будь-яка нова агресія проти України призведе до масштабних наслідків і великої ціни, включно зі скоординованими економічними обмеженнями проти РФ», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Росія веде масштабну дезінформаційну кампанію, щоб виправдати своє можливе вторгнення в Україну. Москва повинна негайно відвести війська від кордонів України і почати дії з деескалації ситуації.

Раніше в Білому домі заявили, що російському президенту Володимиру Путіну потрібно зробити вибір між продовженням дипломатичних переговорів і санкціями, які введуть проти Росії. Від вибору Росії залежатиме подальша доля України.

Також США підготували 18 сценаріїв на випадок можливого вторгнення Росії в Україну, але ці плани поки не збираються розкривати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: