На чужих помилках: у ЄС намагаються посилити кібербезпеку

Читать на русском
Оскільки країни ЄС тісно пов'язані один з одним у цифровому просторі, потенційна атака хакерів на одну з країн може торкнутися й інших.
Фото bagnet.org

У Євросоюзі розпочали тестування системи кіберзахисту, змоделювавши атаку на вигадану енергокомпанію у Фінляндії.

Про це повідомляє портал Yahoo News, з посиланням на матеріал Bloomberg.

Зазначається, що Євросоюз у ході навчань має намір зміцнити свій цифровий захист через побоювання потенційних атак хакерів.

Віртуальний «напад» на Фінляндію стане частиною шеститижневих навчань, спрямованих на стрес-тестування кіберстійкості Європи, зміцнення готовності та співпраці між державами-членами, а також підвищення ефективності спільного реагування. Очікується, що випробування завершаться наприкінці лютого – на момент зустрічі міністрів закордонних справ ЄС.

Кібератака на держструктури України: що сталося та хто може стояти за нападомНа сайти держорганів України було скоєно кібератаку. Чи може бути до цього причетна Росія з огляду на те, що на Заході попереджали про такий розвиток подій.

Варто зазначити, що оскільки країни ЄС тісно пов'язані один з одним у цифровому просторі, потенційна атака хакерів на одну з країн може торкнутися й інших. Навчання націлені на те, щоб налагодити внутрішньоєвропейську співпрацю під час нападу хакерів.

Реакція ЄС передбачає активацію робочих груп держав-членів з кіберпитань для моніторингу впливу та виявлення причин кризи, а також для вжиття можливих заходів щодо пом'якшення наслідків атаки.

Нагадаємо, що в ніч 14 січня хакери атакували низку урядових сайтів, в тому числі МЗС, МОН, Міненерго, ДСНС, «Дію». На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру.

В РНБО відреагували на масову кібератаку на державні органи України і висунули звинувачення Росії. Крім цього, Служба безпеки України веде розслідування щодо причетності російських спецслужб до кібератаки.

Також повідомляли, що масштабна хакерська атака може бути справою рук хакерської групи, пов'язаної з розвідувальними службами Білорусі.

Напередодні Microsoft знайшла віруси на українських урядових сайтах після кібератаки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: