Microsoft знайшла віруси на українських урядових сайтах після кібератаки

Читать на русском
Фахівці компанії Microsoft Corp знайшли шкідливий софт на декількох українських урядових сайтах та сайтах організацій, пов’язаних з урядом.
nikvesti.com

Фахівці компанії Microsoft Corp знайшли шкідливий софт на декількох українських урядових сайтах та сайтах організацій, пов’язаних з урядом.

Про це повідомляє Reuters.

Відомо, що жертвами шкідливих програм стали також сайти, пов’язані з критичними відгалуженнями влади, зокрема з медичною службою. Зламані були й сторінки компанії, яка займається розробкою вебсайтів для уряду.

Кібератака на держструктури України: що сталося та хто може стояти за нападомНа сайти держорганів України було скоєно кібератаку. Чи може бути до цього причетна Росія з огляду на те, що на Заході попереджали про такий розвиток подій.

У Microsoft наголошують, що хакери не змогли скористатися даними з жодних продуктів та сервісів компанії під час кібератаки на українські урядові сайти. Окрім цього, в компанії заявили, що на урядових сайтах знайшли так звані програми-шантажисти, які могли активуватися згодом, коли їх приведуть у дію хакери.

Нагадаємо, в ніч 14 січня хакери атакували низку урядових сайтів, в тому числі МЗС, МОН, Міненерго, ДСНС, «Дію». На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру.

В РНБО відреагували на масову кібератаку на державні органи України і висунули звинувачення Росії. Крім цього, Служба безпеки України веде розслідування щодо причетності російських спецслужб до кібератаки.

Також повідомляли, що масштабна хакерська атака може бути справою рук хакерської групи, пов'язаної з розвідувальними службами Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: