Україна працює із міжнародними партнерами для посилення кібербезпеки – МЗС

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України контактує з міжнародними партнерами з питань протидії кібератакам та посилення системи кібербезпеки.
twitter.com/OlegNikolenko

Міністерство закордонних справ України контактує з міжнародними партнерами з питань протидії кібератакам та посилення системи кібербезпеки.

Про це повідомив спікер МЗС України Олег Ніколенко.

Він зауважив, що за дорученням Міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, українські дипломати почали додаткові контакти з міжнародними партнерами для посилення здатності України протидіяти кібератакам і розвивати системи кіберзахисту.

Дипломат додав, що в результаті хакерської атаки контент на порталі не постраждав, витік службової інформації не стався.

Кібератака на держструктури України: що сталося та хто може стояти за нападомНа сайти держорганів України було скоєно кібератаку. Чи може бути до цього причетна Росія з огляду на те, що на Заході попереджали про такий розвиток подій.

«Вживаємо практичних заходів для посилення кіберзахисту МЗС та українських посольств і консульств за кордоном», – розповів Ніколенко.

Нагадаємо, у ніч 14 січня хакери атакували низку урядових сайтів, зокрема МЗС, МОН, Міненерго, ДСНС, «Дію». На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру.

У Держспецзв'язку та СБУ запевнили, що особисті дані українців не були викрадені, у тому числі - з додатку «Дія».

У ЄС пообіцяли Україні допомогу через кібератаки. СБУ розслідує причетність спецслужб РФ до кібератаки.

Раніше ми повідомляли, що хакери здійснили атаки на українські державні сайти, аби отримати права компанії-адміністратора цих сайтів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: