Відкрити в Україні офіси YouTube, Facebook, Instagram: Зеленський розгляне петицію

Читать на русском

Петиція Зеленському, у якій просять відкрити на території нашої країни офіси YouTube, Facebook, Instagram, зібрала понад 25 тисяч підписів.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Петиція президенту Володимиру Зеленському, у якій просять відкрити на території нашої країни офіси YouTube, Facebook, Instagram, зібрала понад 25 тисяч підписів.

Про це повідомляє сайт ОПУ.

«Податок на Google»: за якою ставкою оподатковують електронні послуги країни світуРозмір податку на ґуґл в Україні та інших країнах світу – на інфографіці Слово і діло. В Україні ставка становить 20 відсотків.

Так, 11 листопада на сайті президента було зареєстровано петицію №22/126642-еп, яка називається: «Український сегмент YouTube, Facebook, Google має модеруватися не з Росії, а з України! Закликаємо Президента звернутись до цих компаній для відкриття офісів в Україні».

Її автор – Люсьєна Шум. У своїй петиції вона від імені громадськості просить Зеленського звернутися до компаній YouTube, Facebook, Instagram щодо питання відкриття офісів на території України. Також вона вимагає й широко інформувати громадськість щодо того впливу, який мають російські адміністративні офіси вказаних компаній на контент соціальних мереж для українських користувачів.

Автор петиції вважає, що це дозволить модерувати інформаційний простір не шкодячи Україні, зменшить вплив РФ, а також сприятиме розвитку українських креативних індустрій.

На сьогоднішній день петиція набрала 25070 голосів. Це означає, що президент має відповісти на неї.

Нагадаємо, влітку 2021 року Зеленський підписав закон про так званий податок на Google. Перед цим його ухвалила Рада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: