Зеленський відповів на петицію із проханням закрити в'їзд для росіян

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію із закликом обмежити в'їзд для громадян Росії.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію із закликом обмежити в'їзд для громадян Росії.

Відповідь опублікована на сайті Офісу президента.

Електронні петиції: як Зеленський реагує на прохання українцівЗа час президентства Володимира Зеленського українці зареєстрували 16,7 тисячі петицій на сайті ОПУ. Зеленський відповів на 19.

У своїй відповіді Зеленський подякував тим, хто підтримав петицію за громадянську позицію, але нагадав, що вже існують обмеження для росіян, які підтримують окупацію РФ українських територій, беруть участь у незаконних збройних формуваннях на Донбасі або відвідують окупований Крим.

Зокрема, у 2015 році Україна в односторонньому порядку скасувала можливість в'їзду росіян за паспортами РФ, залишивши можливість в'їзду за дипломатичними, службовими та закордонними паспортами.

Зеленський зазначив, що прикордонники відслідковують ймовірних порушників із «груп ризику» і проводять додаткові заходи щодо безпеки, щоб не допустити осіб, які потенційно причетні до провокацій чи інших незаконних дій.

«Зазначу також, що запровадження додаткових змін у режимі поїздок громадян між Україною та Російською Федерацією потребує ретельного вивчення та аналізу всіх можливих сценаріїв розвитку, зокрема з погляду аспектів безпеки та можливих соціальних наслідків нововведень», – сказав президент.

Він додав, що направив петицію прем'єру, секретарю РНБО та голові СБУ.

Нагадаємо, раніше Зеленський відповів на петицію про примусову вакцинацію.

Президент Володимир Зеленський 26 листопада провів пресмарафон, присвячений екватору його каденції. «Слово і діло» зібрало головні тези.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: