Зеленський розгляне петицію щодо скасування військового обліку для жінок

Читать на русском
Згідно із законом, протягом трьох робочих днів після набрання потрібної кількості голосів Офіс президента повинен повідомити про початок розгляду петиції.
Armyinform

Електронна петиція про скасування наказу Міністерства оборони України щодо розширення переліку спеціальностей жінок, які підлягають військовому обліку, на сайті президента набрала необхідні для розгляду понад 25 тисяч голосів. Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський.

Про це свідчать дані на сайті Президента.

Відповідна петиція за №22/130110-еп була подана 23 грудня під назвою «Знущання над жінками! Не повинні всі жінки, які мають спеціальність чи професію, бути військовозобов’язаними». Її ініціатором є Яна Рашевченко.

Усі до зброї: що не так з наказом Міноборони про військовий облік жінокЛогіка Міноборони у потребі постановки жінок на військовий облік простежується, але не завадив би хоча б анонс.

У петиції пропонується «відмінити наказ Міністерства оборони України від 11.10.2021 № 313», а натомість «користуватися переліком лише тих спеціальностей, що визначені ПКМУ № 711 від 14.10.1994».

«Начебто змінився лише перелік, але, згідно з ним, майже всі жінки нашої держави повинні бути військовозобов’язаними. Це неподобство! Жодного суспільного обговорення. Жодних підготовчих заходів. Жодного перехідного періоду та роз’яснень щодо механізму реалізації», – пише ініціаторка петиції.

Згідно із законом, протягом трьох робочих днів після набрання потрібної кількості голосів Офіс президента повинен повідомити про початок розгляду, який має бути здійснений не пізніше ніж протягом 10 робочих днів після цього повідомлення.

Нагадаємо, що 17 грудня набув чинності наказ Міністерства оборони №313 від 11 жовтня 2021 року «Про затвердження Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після отримання яких жінок беруть на військовий облік військовозобов'язаних».

Напередодні у Міноборони повідомили, чи візьмуть на військовий облік вагітних та жінок з дітьми.

Раніше головнокомандувач ЗСУ пояснив деталі військового обліку для жінок.

Згодом також, у Міноборони пояснили, для чого потрібний військовий облік жінок.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: