Путін прокоментував завершення місії ОДКБ у Казахстані

Читать на русском
В умовах протестів у Казахстані сили ОДКБ виконали своє завдання досить швидко, вважає Путін.
фото ЕРА

В умовах протестів у Казахстані сили Організації Договору про колективну безпеку виконали своє завдання досить швидко.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін на зустрічі з міністром оборони Сергієм Шойгу у четвер, 13 січня, передає російське агентство ТАСС.

Данілов висловився щодо використання місії ОДКБ у протестному КазахстаніУ РНБО розповіли, як може вплинути на Україну ситуація з протестами в Казахстані та які наслідки використання місії ОДКБ,

«Загалом треба повертатися додому. Ми своє завдання виконали», - сказав він.

За словами Путіна, військам ОДКБ «вдалося взяти під охорону усі життєво важливі об'єкти, об'єкти інфраструктури, вивільнити значну кількість військовослужбовців, сил правопорядку щодо спеціальних операцій усередині країни».

Також він відзначив швидкість проведення операції у Казахстані.

«Велику роль тут відіграла наша військово-транспортна авіація, це очевидні речі. Швидко вдалося сконцентрувати наші необхідні сили та засоби, ресурси», - сказав Путін.

Президент Росії додав, що допомога з боку ОДКБ «дозволила відновити в Казахстані лад і тепер країна у спокійному режимі може вирішувати свої економічні та політичні питання».

Нагадаємо, у Казахстані 2 січня розпочалися масові протести. Тоді в Мангістауській області відбулися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли у акції по всій країні.

У Казахстані запроваджено червоний рівень терористичної загрози, а також надзвичайний стан. Президент Казахстану попросив ввести війська ОДКБ.

Цього тижня президент Токаєв заявив, що у Казахстані відновлено повний порядок. ОДКБ уже виводить війська із Казахстану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: